Заява ТОВ "Порше Україна" щодо війни в Україні

06.04.2022.

ТОВ «Порше Україна», офіційний імпортер автомобілів брендів Volkswagen Легкові автомобілі, Volkswagen Комерційні автомобілі, Audi, SEAT та CUPRA в Україні, входить до складу Porsche Holding Salzburg, який є 100% дочірнім підприємством Volkswagen AG. Весь концерн Volkswagen Group глибоко стурбований та збентежений через новини про війну в Україні та продовжує сподіватись на закінчення бойових дій та повернення до дипломатії. Компанії та співробітники Групи не можуть залишатися осторонь, саме тому були ухвалені наступні заходи з огляду на напад Росії на Україну:

  • Правління Volkswagen Group прийняло рішення про зупинку виробництва автомобілів в Росії до подальшого повідомлення. Цей захід застосовується до обох виробничих ділянок у Калузі та Нижньому Новгороді. Експорт автомобілів до Росії так само буде негайно призупинено. Більше деталей Ви знайдете посиланням тут.
  • Компанія активно долучилася до надання гуманітарної допомоги: в якості першого кроку правління Volkswagen Group вже переказало один мільйон євро як невідкладну допомогу UNO-Flüchtlingshilfe, німецькій агенції-партнера Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR). Загалом, сума невідкладної допомоги наданої Volkswagen AG становить близько 3.5 мільйонів євро, але це тільки початок. Більше деталей можна знайти тут.
  • Головним поточним пріоритетом ТОВ «Порше Україна» є безпека всіх членів команди. Компанія вже вжила особливих заходів задля підтримки українських співробітників та членів їх сімей, наприклад, компанія надає допомогу співробітникам та їх сім'ям, які знайшли прихисток в інших європейських країнах. Співробітники, як в Україні, так і за кордоном в інших європейських країнах, залучені до численних гуманітарних ініціатив.

Ми вдячні за Вашу довіру до наших брендів. Ми будемо продовжувати інформувати Вас щодо подальшого розвитку подій.

Керівництво ТОВ «Порше Україна».