Audi e-tron - лідер продажів

29.07.2020.

За підсумками першого півріччя Audi e-tron став найпопулярнішим електромобілем на українському авторинку. Всього за 6 місяців було продано 60 нових Audi e-tron. Зростання продажів - в 20 разів.

Завдяки популярності Audi e-tron, сегмент нових електромобілів в Україні продемонстрував позитивну динаміку + 8% (при падінні ринку на -5%). При цьому, електрокросовер від Audi зайняв 18,5% ринку нових кросоверів (ще рік тому був всього 1%).

При цьому, серед електричних SUV, представлених на українському ринку, кожен третій проданий автомобіль - це Audi e-tron

ТОВ "Порше Україна" представляє на українському ринку Audi e-tron і Audi e-tron Sportback (в кузові хетчбек) з двигуном потужністю 300 кВт (у режимі Boost)., повним приводом quattro і запасом ходу 446 км.

Генеральний директор ТОВ «Порше Україна» Йозеф Граф: «Автомобільний ринок України має великий потенціал, тим більше якщо говорити про розвиток ринку електромобілів. Ми раді, що попит українців на нові технології зростає і намагаємося робити все можливе, щоб власники нових Audi e-tron насолоджувалися своїми автомобілями. Безумовно, сподіваємося на стрімке зростання інфраструктури, що сприятиме зростанню українського ринку електромобілів швидкими темпами. »

Audi e-tron став світовим лідером в сегменті електрокросоверів.

Перша серійна повністю електрична модель Audi - e-tron - став світовим лідером ринку в своєму сегменті. Це підтверджують як дані продажів, так і численні нагороди та порівняльні випробування. 

За підсумками першого півріччя 2020 року Audi поставила 17 641 модель e-tron клієнтам по всьому світу. Це відповідає збільшенню продажів на 86,8% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, незважаючи на складну ринкову ситуацію через пандемію коронавіруса. Таким чином, повністю електрична модель Audi значно випереджає своїх конкурентів в сегменті електричних повнорозмірних SUV по всьому світу. При цьому, Audi e-tron - найпопулярніший позашляховик в Європі. 

Зокрема, Audi e-tron користується високим попитом на скандинавському ринку. У Норвегії, одній з країн-лідерів з продажу електромобілів, e-tron став найбільш продаваною моделлю легкового автомобіля в першій половині року. На Audi e-tron припадає 92% продажів від усіх проданих в країну моделей Audi. При цьому, кросовер займає значну частину поставок до Ісландії (93%), Швеції (12%) та Ізраілю (14%). 

Крім того, в США Audi e-tron фіксує зростання продажів більш ніж на 50% в порівнянні із попереднім роком.

Відзначимо, що успіх Audi e-tron обумовлений головним чином його зручністю в щоденній експлуатації і вражаючим запасом ходу на одній зарядці. Довші відстані можна легко подолати за допомогою e-tron Sportback 55, який має запас ходу 446 км (по циклу WLPT), і e-tron 55 з запасом ходу 436 км.

Audi e-tron продовжує отримувати престижні нагороди. У 2019 e-tron виграв понад дві третини всіх порівняльних випробувань. Крім того, в 2019 році читачі журналу «AUTO BILD Allrad» визнали e-tron «повнопривідний автомобіль року» в категорії «повнопривідні гібриди і електромобілі» в Німеччині. e-tron отримав «Золоте кермо» в категорії «Великі позашляховики», випередивши конкурентів, оснащених двигуном внутрішнього згоряння. У номінації «Службовий автомобіль 2020 року» e-tron переміг в номінації «Електромобілі повнорозмірного класу / класу люкс».

Audi e-tron також регулярно отримує нагороди і в інших країнах. У США модель нещодавно отримала нагороду «Wards 10 Best Interiors» за свій футуристичний інтер'єр. Американський журнал «Green Car Reports» назвав Audi e-tron «Кращою машиною для покупки 2020 року». e-tron також вразив Інститут страхування безпеки на дорогах США (IIHS) і став першим в світі електромобілем, який отримав «Top Safety Pick +».

Ще більше нагород Audi e-tron отримав за технічні нововведення. Наприклад, Audi отримала нагороду «Індустрія відображення 2020» від «Товариства інформаційного відображення» (SID) за розробку віртуального зовнішнього дзеркала. Ця нагорода є однією з найвищих нагород в галузі. Технологія також добре прийнята клієнтами. Третина всіх покупців вибрали зовнішні дзеркала на основі камери.

Відзначимо, що в Україні за перше півріччя 2020 року, за даними AUTO-Consulting, продано 60 нових Audi e-tron, що дозволило моделі стати найбільш продаваним електромобілем в Україні на ринку нових авто.