18 історій талановитих підлітків зібрано у книгу «Voices of Ukraine».

20.12.2018.

Нещодавно у готелі «InterContinental» відбулася конференція «Kyiv Post's Tiger Conference» на якій було презентовано книгу «Voices of Ukraine». Це унікальне видання складається з 18-ти інтерв'ю талановитих підлітків з різних куточків України, які розповідають про своє життя, надії та мрії. Книга «Voices of Ukraine» була видана компанією «Порше Україна» за проектом корпоративної соціальної відповідальності спільно з газетою KyivPost.

У книзі описані унікальні винаходи молодих українців: як зробити «розумний смітник», або побудувати теплицю, яка не страждатиме від негоди. Як, завдяки органіці, переробляти поліетиленові пакети, які у природний спосіб розкладаються понад 400 років і вже сьогодні надзвичайно сильно забруднили нашу планету. Усе це вигадали українські підлітки, які мріють про те, що в один прекрасний день їм вдасться зробити не тільки проект, а й справжній продукт, який буде корисний людям.

На презентації автор та упорядник книги Оксана Лячинська розповіла, що свого часу, коли їй було 15 років вона написала історію про свої досягнення, мрії та сподівання. Нещодавно вона віднайшла ту публікацію, яка надихнула її написання цієї книги. За словами Лячинської, слова, написані в молодому віці, можуть стати «істинним одкровенням» пізніше в житті, і те, як сьогодні мислять, досягають успіхів найяскравіші молоді люди України, може дати нам уявлення про наше майбутнє. «І це має бути яскраве майбутнє, адже українська молодь вірить в людство без війни та кордонів між країнами», - написала Лячинська в передмові до видання.     

Йозеф Граф, директор компанії «Порше Україна», зазначив, що метою «Voices of Ukraine» було вивести уявлення про молодих українців на публічний дискурс під час кризових часів, які Україна переживає в останні роки.
«Ідея створення подібного проекту у мене з'явилася ще у 2016 році. Я надзвичайно радий, що ця книга, нашими спільними зусиллями вийшла у світ. Переконаний - ідеї молодих українців, їхні винаходи, проекти, історії, які описані у цій книзі доводять, що Україна матиме успішне і процвітаюче майбутнє», - розповів Йозеф Граф на презентації книги.

Книга «Voices of Ukraine» видана українською та англійською мовами. Наклад становить 1001 екземпляр.  Електронну версію видання можна завантажити на сайті Amazon за посиланням https://amzn.to/2rKknWi. Окрім того на сайті KyivPost створено окремий розділ, де можна ознайомитися з історіями, які увійшли в книгу. Деталі за посиланням: https://bit.ly/2CjN2Yd.

Організатори планують розповсюдити книгу серед шкіл, адже її двомовність,  безумовно, сприятиме вивченню українською молоддю англійської мови. Також екземпляри книги «Voices of Ukraine» отримають українські політичні діячі та дипломати - для них книга буде чудовою нагодою дослухались до «голосу» української молоді.