Про хмарні технології та їх роль у процесі побудови надійної IT-інфраструктури в Порше Україна.

09.11.2020.

Хмарні технології відіграють важливу роль у розробці нових технологічних автомобілів та для побудови надійної IT-інфраструктури компаній-виробників та імпортерів.

Технології майбутнього чи розробки, перевірені роками?

Тему актуальності цифрової трансформації автобізнесу на прикладі та за кермом електричного позашляховика Audi e-tron обговорили Антон Хвастунов, директор із розвитку бізнесу й співвласник компанії GigaCloud та Олександр Жуков, керівник IT-відділу компанії Порше Україна.

«Кожен водій має свій список технологій, які важливі й повинні бути в автомобілі. Для когось ― це комфорт, а для когось ― безпека, за яку відповідають, технології та асистенти безпеки водія: асистент паркування або система екстреного гальмування при появі перешкоди на дорозі. Наприклад, у Audi є система "pre sense", завдяки якій у момент небезпеки автомобіль самостійно гальмує до повної зупинки», ― озвучив Олександр під час тесту автомобіля Audi e-tron.

"Ми за сучасні технології не лише в машинобудуванні, а й заради досягнення ефективної роботи офісу. Ми розробляємо багато систем, спрямованих на аналітику та планування продажів. Велику увагу приділяємо CRM-системі, яка допоможе нам краще аналізувати воронку продажів. Зараз триває процес її розробки та тестування, а розміщуватиметься вона у хмарі. До кінця наступного року плануємо впровадити нову CRM-систему на всіх дилерських підприємствах України. Дилер отримуватиме всі дані про автомобілі та їхні конфігурації практично в онлайн-режимі. Рішення стане доступним, як на робочому столі, так і на планшеті. І буде максимально безпечним.

Після втрат, нанесених вірусом Petya, ми почали замислюватися про відмовостійкі рішення та страхувальні варіанти для власної IT-інфраструктури. Австрійський Холдинг, частиною якого ми є, досить консервативний у плані технологічних рішень в інфраструктурі. Тому ми були першими, хто заговорив про сервіс Disaster Recovery на базі хмари. Маючи резервний дата-центр у хмарі GigaCloud ми можемо не зациклюватися на наших ресурсах і легко підняти як частину інфраструктури, яка нам необхідна в певний момент, так і всю інфраструктуру, коли у нас дійсно "ліг" основний майданчик. Протягом двох років ми провели близько 4-6 тестів, і тільки нещодавно наблизилися до необхідного нам результату по відновленню ― всього 1 година.

Ми не зупиняэмося на цьому і продовжуємо розвиватися, аналізувати наші помилки та приймати нові виклики»,  ― резюмує Олександр Жуков.

Детальніше про новаторські технології дивіться у випуску GigaCloud About