Volkswagen планує встановити 36 000 електрозаправок по всій Європі

06.06.2019.

Прагнучи стрімкого посилення електричної мобільності, компанія Volkswagen подвоює свої зусилля у напрямку росту інфраструктури електрозаправок. До 2025 року вона планує встановити 36 000 зарядних точок по всій Європі, 11 000 з яких мають бути розроблені брендом Volkswagen.

Зарядні станції будуть облаштовані на заводах Volkswagen та близько в 3000 автосалонах Volkswagen, розміщених у великих містах. Разом із Elli (Electric Life) - компанією групи Volkswagen, що займається розвитком інфраструктури електрозаправок та сервісом зарядки електрокарів "We Charge", Volkswagen вливається у прибуткові бізнес-сфери, пов'язані із зарядкою електрокарів.

Загалом у європейські електрозаправки компанія інвестує близько 250 мільйонів євро. Водночас Volkswagen ініціює проведення інших заходів, що спричинять швидке збільшення кількості зарядних станцій у Німеччині.

«Інфраструктура електрозаправок поступово стане вирішальним фактором, який сприятиме стрімкому переходу на електрокари в Німеччині. Зарядка електромобіля має бути настільки ж легкою і звичною, як і зарядка смартфона. Ось чому нам потрібна значно більша кількість загальнодоступних електрозаправок», - зазначає Томас Ульбріх, член правління Volkswagen, відповідальний за E-Mobility.

Підрахунки Volkswagen вказують на те, що в майбутньому 70% усіх підзарядок будуть здійснюватися вдома або на роботі. Компанія Elli, що є частиною групи Volkswagen, вже з 2020 року зможе запропонувати підприємтвам та споживачам комплексні технології заряджання електрокарів, які цілком відповідатимуть вимогам часу.

Загальнодоступні зарядні станції забезпечуватимуть близько чверті усіх зарядних операцій. Завдяки сервісу Volkswagen «We Charge», у майбутньому користувачі отримають доступ до понад 100 000 електрозаправок по всій Європі. Планується партнерство з торговими мережами, що дозволить клієнтам зручно зарядити електромобіль під час шопінгу. Першою у реалізації цього проекту стала британська компанія Tesco, а згодом до неї долучаться інші мережі. Volkswagen також заклав підвалини для здійснення зарядки електрокарів під час тривалих подорожей автомагістралями.