ТОВ «Порше Україна» підтримало п’ять благодійних проектів разом із СОС Дитячі Містечка Україна

15.02.2019.

Напередодні нового року компанія «Порше Україна» підтримала п'ять проектів для СОС Дитячі Містечка Україна - організації, яка працює у сфері розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування, та підтримки родин у складних життєвих обставинах задля попередження соціального сирітства.

Зокрема для нового соціального центру СОС Дитячі Містечка Україна, що нещодавно відкрився в Києві та опікується трьомастами дітьми, виділено кошти на придбання ігрового комплексу для розвитку дрібної моторики дітей. Цей комплекс особливо корисний для малюків, які потребують корегувальної терапії у зв'язку з відставанням у розвитку.

Також компанія «Порше Україна» надала фінансову допомогу для придбання оптичних волокон для сенсорної кімнати для роботи з особливими дітьми (аутизм, сенсорно-моторні порушення) та дітьми, що зазнали психологічної травми або стресу. Оптичні волокна світяться різними кольорами, створюючи казкову атмосферу, їх можна торкатися, перебирати та гратися, керуючись власною уявою, що  здійснює на дітей не тільки терапевтичну дію, а й сприяє їх загальному розвитку.

Ще однією ініціативою стало проведення сеансів мовленнєвої та корекційної терапії за участі провідних фахівців для дітей у Луганській області, які внаслідок конфлікту на Донбасі страждають від мовленнєвих розладів.  

«Партнерство з компанією «Порше Україна» - приклад результативного симбіозу громадської ініціативи та відповідального бізнесу. Завдяки їхній постійній підтримці ми можемо впевнено продовжувати допомагати родинам, які цього найбільше потребують», - розповіли в СОС Дитячі Містечка Україна.

Компанія «Порше Україна» також посприяла закупівлі ліжок для нужденних родин, де не всі діти мають окреме місце для сну. Передусім це багатодітні родини, в яких мама сама виховує дітей, сім'ї з матеріальними та іншими проблемами.

Окрім комплексних проектів, компанія «Порше Україна» продовжує підтримувати родини, що потребують допомоги у зв'язку зі станом здоров'я їхніх членів. Зокрема, цьогоріч компанія профінансувала програму реабілітації для чотирирічного хлопчика з вродженими вадами, якому вкрай необхідне лікування в спеціалізованих закладах.

Загалом на реалізацію усіх п'яти програм компанія «Порше Україна» виділила 93500 гривень.

«Допомога тим, хто її потребує, - це принципова складова стратегії корпоративно-соціальної відповідальності нашої компанії. Ми активно беремо участь у реалізації різних благодійних проектів, а з СОС Дитячі Містечка Україна співпрацюємо не один рік. Вони до нас звернулись із пропозицією взяти фінансову участь в одному напрямку. Втім, маючи можливість, вирішено реалізувати всі п'ять запропонованих проектів. Ми й надалі будемо активно допомагати, бо діти - це наше майбутнє», - розповів директор компанії «Порше Україна» Йозеф Граф.

Нагадаємо, ТОВ «Порше Україна» ще з 2016 року всіляко підтримує та надає допомогу дітям ізСОС Дитячого Містечка у м. Бровари, де виховується близько сотні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Нещодавно на території Містечка відкрито майстерню для підлітків та придбано трактор для прибирання території. Віднедавна компанія «Порше Україна» надає можливість старшим вихованцям  СОС Дитячі Містечка Україна відвідувати курси водіння, і незабаром вони зможуть отримати посвідчення водія.