Прийнято рішення про комплексну реорганізацію структури правління концерну Volkswagen

16.04.2018.
Герберт Дісс очолює посаду генерального директора концерну Volkswagen

•  Рада директорів і наглядова рада планують заходи з підвищення ефективності управління концерном

•  Концерн буде поділено на шість бізнес-напрямків та окремий регіон Китай

•  Д-р Герберт Дісс замінив Маттіаса Мюллера на посаді генерального директора концерну

•  Наглядова рада дякує Маттіасу Мюллеру за видатний внесок

•  Новий очільник департаменту персоналу та організації Гуннар Кіліан замінив Карлхайнца Блессінга

•  Д-р Гарсія Санц залишає компанію за власним бажанням

•  Генеральний директор Porsche Олівер Блуме ввійде до складу Ради Директорів Концерну

Вольфсбург, 12 квітня 2018 р. - Рада директорів і наглядова рада концерну Volkswagen Aktiengesellschaft прийняли рішення про комплексне удосконалення структури правління концерну. У такий спосіб Volkswagen продовжує послідовну роботу над реорганізацією підприємства і на етапі надзвичайно динамічних змін у компанії та автомобільній галузі в цілому впроваджує більш ефективну структуру управління. З метою закріплення нової структури відбудуться зміни в персональному складі ради директорів. Матіас Мюллер за згодою сторін негайно залишає посаду Генерального директора. У ході засідання наглядової ради, яке відбулось у четвер, його наступником було обрано Д-ра Герберта Дісса.

Голова наглядової ради Ганс Дітер Пьотч окремо подякував панові Мюллеру за його активну діяльність: «Матіас Мюллер виконав чудову роботу для концерну Volkswagen. Він очолив концерн восени 2015 року, коли перед компанією стояв найбільший за її історію виклик. Він не лише забезпечив упевнене управління Volkswagen протягом цього часу. Разом зі своєю командою він фундаментально змінив стратегію компанії, ініціював зміну культури та особисто доклав значних зусиль для того, щоб концерн Volkswagen не просто зберіг свої позиції, але й значно зміцнив їх. За це він заслуговує на вдячність від усієї компанії».

Впровадження Груп брендів «Volume», «Premium» та «Super Premium», а також запланована активізація заходів з підготовки до виходу на фінансові ринки групи «Truck & Bus» створюють передумови для зміцнення субсидіарного управління концерном. На членів ради директорів, відповідальних за Групи брендів, буде покладено додаткові обов'язки щодо управління концерном. У рамках цієї реорганізації на Герберта Дісса буде покладено відповідальність за напрямок досліджень і розробок, Руперт Штадлер буде відповідати за продажі концерну, а Олівер Блуме - за виробництво на концерні.

За аналогічним принципом буде розподілено відповідальність за інші функції концерну. З огляду на ключове значення технологій зв'язку сферу автомобільних ІТ-технологій очолить особисто Герберт Дісс, тоді як за інформаційно-технологічне забезпечення діяльності компанії буде відповідати Франк Віттер. У майбутньому напрямки закупівель та компонентів буде об'єднано під дахом одного підрозділу.

Така нова структура дозволить оптимізувати управління концерном, забезпечить послідовне використання синергії в окремих структурних підрозділах і прискорить прийняття рішень. «Метою концерну Volkswagen були і залишаються подальша адаптація компанії та її брендів до потреб майбутнього, зміцнення позицій концерну у ключових сферах світової автоіндустрії за рахунок інноваційності та високої прибутковості, а також активна участь у розробці рішень для індивідуальної мобільності майбутнього з використанням усіх потужностей брендів концерну. Герберт Дісс - саме той керівник, який потрібен для цього. У ході реорганізації бренду Volkswagen він наочно продемонстрував, з якою швидкістю і рішучістю він здатен впроваджувати процеси глибинної трансформації. Саме ці здібності забезпечили йому мандат на повноцінну реалізацію нашої програми «Strategy 2025» протягом наступних вирішальних років», - сказав Пьотч.

«Концерн Volkswagen - об'єднання сильних брендів з великим потенціалом. Матіас Мюллер заклав підвалини для нашої трансформації. Моїм найважливішим завданням буде напружена робота над перетворенням компанії на провідного і рентабельного постачальника рішень у сфері стійкої мобільності глобального рівня, якою ми будемо займатися спільно з командою управлінців і персоналом. На етапі фундаментальних перетворень автомобільної промисловості Volkswagen повинен взяти відповідний темп і визначити чіткі акценти у сферах електромобільності, впровадження цифрових технологій в автомобілях, сфері перевезень та нових мобільних сервісів», - сказав Дісс.

Під час засідання наглядової ради було прийнято рішення про включення до складу ради директорів двох нових членів. У майбутньому до складу вищого керівного органу концерну увійде генеральний директор Porsche д-р Олівер Блуме.

Крім того, на посаду директора з персоналу буде призначено Гуннара Кіліана, який до цього очолював Раду концерну з питань виробництва. Він замінить на цій посаді д-ра Карлхайнца Блессінга, який відповідав за згаданий напрямок з початку 2016 року. Блессінг залишає раду директорів за згодою сторін, але до завершення терміну дії трудової угоди буде надавати компанії консультаційні послуги. Пьотч подякував Блессінгу за виконану роботу: «Протягом двох останніх років пан Блессінг зробив вагомий внесок у реорганізацію концерну. Крім того, він самовіддано працював над подальшим розвитком Volkswagen у рамках програми бренду Volkswagen "Пакт майбутнього"».

Відповідальний за сферу закупівель Д-р Франсіско Хав'єр Гарсія Санс залишає компанію за власним бажанням. «Протягом двох останніх десятиліть Д-р Гарсія Санс створив надсучасний департамент закупівель. Керуючи групою з дизельного питання, він значною мірою сприяв подоланню дизельної кризи. Крім того, на посаді голови наглядової ради бренду SEAT він зіграв важливу роль у відновленні позицій марки», - виступив зі словами вдячності Пьотч. Тимчасово обов'язки керівника департаменту закупівель VW буде за сумісництвом виконувати Ральф Брандштеттер.