Офіційне звернення Volkswagen AG

23.09.2015.


Volkswagen AG інформує:

Шановні клієнти,

з актуальних повідомлень у мас-медіа Ви, певне, вже знаєте, що Volkswagen працює на повну силу над з'ясуванням невідповідностей, що виникли при застосуванні певного програмного забезпечення у дизельних двигунах.

Дозвольте нам, насамперед, констатувати наступне:

Довіра наших клієнтів та громадськості є та залишається нашим найціннішим активом! Ми глибоко шкодуємо про те, що зловжили Вашою довірою, та обіцяємо якомога швидше подбати про Ваші інтереси.

Усі автомобілі, на які вплинула ця ситуація, є технічно безпечними та придатними до експлуатації. Актуальне питання стосується виключно викидів шкідливих речовин, а це буде усунуто! Ми, безумовно, беремо на себе усю відповідальність та витрати на необхідні заходи.

Водночас, зрозуміло, що на це знадобиться час - час для  аналізу  та  час  для ініціювання технічних заходів.

Нові автомобілі Концерну Volkswagen з дизельними двигунами класу EURO 6, які наразі продаються в ЄС, відповідають усім законодавчим вимогам та екологічним нормам. Поставлене під питання програмне забезпечення не впливає ані на динамічні якості автомобілів, ані на витрату палива чи викиди відпрацьованих газів.

Помітні розбіжності між результатами стендових випробувань та реальної експлуатації були встановлені лише для двигунів типу ЕА 189. Volkswagen інтенсивно працює над усуненням виявлених відхилень технічними засобами.

Просимо Вашого розуміння у зв'язку з тим, що на даний момент ми не можемо надати більш докладну інформацію про те, яких саме моделей та років виробництва це стосується. Ми якомога швидше знову Вас проінформуємо.  

Ми у компанії Volkswagen зробимо усе можливе, щоб у повній мірі повернути довіру, яку нам виказало так багато людей, тадокладемо усіх необхідних зусиль для запобігання нанесенню шкоди.